Animatie

Waarom videomarketing?

Videomarketing is soms groter dan u misschien denkt. Videomarketing is eigenlijk een verzamelwoord voor verschillende activiteiten rondom video. U hebt namelijk professionals die bezig zijn met video, maar niet zoveel doen aan ‘marketing’ en een ander groep die heel goed zijn in marketing, maar minder weten over het produceren van videocontent.

Wat is videomarketing precies en wat voor een soort verschillende videomarketeers heeft u echt nodig? Ik dit artikel leg ik uit wat videomarketing is en welke videoactiviteiten u kunt verwachten. Verder krijgt u handige tips van onze videomarketing-experts om uw videomarketingactiviteiten succesvol neer te zetten.

Een letterlijk omschrijving van videomarketing
Videomarketing is het gebruikmaken van video om jouw product of dienst aan een groter publiek te brengen via marketing.

Een voorbeeld hiervan is als een bedrijf video integreert op een website of gebruikt binnen een marketingcampagne. Als we nog even bij de letterlijke vertaling blijven, dan gaan we er ook vanuit dat zo’n bedrijf al video’s heeft of ze zelf gaat maken. Nu hoeft het bedrijf slechts een videomarketeer te vinden om de videomarketingactiviteiten te verrichten. Toch?

Videomarketing kan toch anders geïnterpreteerd worden
Als uw definitie van videomarketing overeenkomt met de bovenste omschrijving, dan is er niets aan de hand. Maar als u denkt dat videomarketing, zowel videoproductie als marketing is, dan klopt bovenste definitie voor jou niet.

U bent dan van de groep mensen wiens definitie meer lijkt op: Het produceren én vermarkten van videocontent om uw product of dienst aan een groter publiek te brengen.

In alle eerlijkheid, allebei de omschrijven zijn juist. Maar niet alle videomarketingprofessionals bieden het produceren en het vermarkten van video.

Wie moet u dan inschakelen?
Iemand die aan videomarketing doet, is niet per se bezig met de marketing van video’s. Het vermarkten van de video is eigenlijk een ander specifiek kennisgebied dat ook valt onder de term videomarketing.

Het vermarkten van video vraagt een combinatie van kennis en ervaring op het gebied van video-contentmarketing, native videostrategie, video hosting, video-SEO en videodistributie.

Wanneer u de marketingactiviteiten én video productieactiviteiten wilt combineren, dan moet u eigenlijk even contact met ons opnemen. Wij denken graag mee wat de mogelijkheden zijn en kunnen aan de hand daarvan vrijblijvend een offerte opstellen.

Interessante berichten
Waarom Deux Media?
Waarom videoproductie?
Waarom Animatie?Vraag?