Animatie Boston Consulting Group

Waarom Animatie?

Met bezoekers die vooral scannend lezen en razendsnel (denken te) begrijpen is een boodschap écht overbrengen best lastig. Inspelen op een korte aandachtsspanne is essentieel. En dat is precies wat een animatie doet. Vijf redenen waarom animatie écht werkt:

Laagdrempelig instappen
Animatie is hot. De grote play-knop op een animatie is een aantrekkelijke call-to-action voor bezoekers. Het klikken op deze knop heeft een belangrijke functie. Als een bezoeker op de play-knop klikt, verwacht hij dat het filmpje gaat spelen. Daarmee verandert het gedrag van de bezoeker veranderd van ‘actief scannen’ naar ‘passief ontvangen’. Dit is een belangrijke omschakeling want de bezoeker staat nu meer open voor het ontvangen en begrijpen van de boodschap. U hebt de aandacht!

Sneller en beter begrijpen
Een goede animatie vertelt een visueel verhaal, eventueel versterkt met voice-over. Het grote voordeel van animate is dat u het de hersenen enorm makkelijk maakt een boodschap te duiden. Onze hersenen verwerken direct de beelden die we zien. Het kost ons minder moeite om plaatjes te begrijpen dan tekst. Het toevoegen van een voice-over versterkt dit effect, mits er een direct verband is tussen wat u ziet en wat u hoort.

Herkenbare uitstraling
De grafische stijl van een animatie zet een sterke visuele identiteit neer. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de merkbeleving van de kijker. Het straalt professionaliteit uit en vergroot geloofwaardigheid en herkenbaarheid.

Ongelimiteerd vertellen
Zoals dat bij filmopnamen wel het geval is, wordt een animatie niet beperkt door zaken als weersomstandigheden, acteurs of fysieke beperkingen. U kunt vertellen wat u wilt. En ook het later aanpassen of uitbreiden van de boodschap is eenvoudiger dan u zou denken.

Breed inzetbaar en makkelijk deelbaar
Een animatie is op allerlei manieren in te zetten. Dat gaat verder dan de animatie simpelweg op uw website plaatsen. De animatie kan bij sales bezoeken worden ingezet. Of op events, tijdens een workshops of als onderdeel tijdens trainingen. Het kan overtuigen of juist discussies opwekken. De échte waarde van een animatie is dat u een verhaal zonder moeite kort, helder en consistent kunt vertellen. Waar en wanneer dan ook.

Heeft u vragen over video of animaties? Stel ze gerust door vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

Interessante berichten
Waarom Deux Media?
Waarom videoproductie?
Waarom videomarketing?

Tags:


Vraag?