harmonie Vries

Vries onder de indruk van opnames OG Filmproductions

‘Het is wel rennen hier!’

VRIES – In Vries werd afgelopen zaterdag weer de Palmpasenoptocht georganiseerd. Voor één keer stond Harmonie Vries centraal. Het evenement werd op film vastgelegd en gaat het wereldwijde net op.

opnames_vries

Speciaal voor de Harmonie Vries, die als altijd voorop gaat in de optocht, kwam een cameraploeg over uit Voorburg en Amsterdam, voor het maken van een filmpje van 40 seconden als promotie voor de muziekvereniging en het Prins Bernhard Cultuurfonds. “Dit fonds steunt zoveel mooie projecten, dat weten veel mensen niet”, vertelt Vincent Moleveld van OG Filmproductions. “We hanteren een draaiboek. We hebben de tekst al ingesproken, nu gaan we beelden maken”, legt Moleveld uit.

Palmpasen-5

Ruim voor het schema van twee uur komen de kinderen de kerk uit, waar ze de kleurrijke palmpasenstokken gemaakt hebben. Harmonie Vries staat ook al gereed, terwijl de cameraploeg nog bezig is met de spullen verzamelen. De optocht is kort en gaat in sneltreinvaart door het dorp. “Het is wel rennen hier”, zegt Moleveld, terwijl hij binnendoor wil steken via een tuin, maar er geen pad blijkt. Het laatste deel gaat langs het smalle pad bij de dorpstuin van Vries. “Het leuke is dat je elke keer weer verrast wordt door de setting”. Er worden allerlei opnames gemaakt, zelfs van voetstappen. Met de meest handige camera’s.

opnames_vries_ronin

“We hadden ook een drone bij ons, maar dat kan niet met al die bomen”, vertelt Moleveld die jaloers is op het Drentse brinkdorp. “Neem alleen al die Blokker in de boerderij. Prachtig hier. De film had nog wel langer mogen duren.” De opnames zijn over een maand klaar en komen op de site van OG en Prins Bernhard Cultuurfonds, waarna het over de hele wereld verspreid kan worden. De kinderen hadden er weinig oog voor. Ze kregen een netje met paaseieren, die ze heerlijk lieten smaken.

Deze tekst werd gepubliceerd op ‘De Nieuwe Vriezer Post‘.