Tien redenen waarom video een leidende rol moet spelen in uw marketingplan

Het is geen geheim dat het gebruik van video in content marketing steeds meer toeneemt, en het is zeker een tactiek om serieus te nemen. Zeker nu YouTube zelfs de tweede grootste zoekmachine op het web is. Hoewel videomarketing vaak een bijzaak is, vraagt de waarde ervan om een hogere positie in uw content marketingplan.

Hier zijn de top 10 redenen waarom video een sterspeler is in de content marketing en ook in uw marketingplan hoort te staan.

tien redenen waarom video

#1. Verbeterde SEO

Ten eerste, het gebruik van video in uw content marketing inspanningen zal ongetwijfeld verbeteren uw SEO (search engine optimalisation). Volgens Comscore kan het toevoegen van een video aan uw website de kans op een frontpagina van Google-resultaat met 53 keer verhogen.

#2 Sterke aandacht van de consument

Het is bewezen dat video’s meer aandacht van de consument vragen dan enig ander medium. En terwijl we midden in wat sommigen misschien een overbelasting van de inhoud voor consumenten noemen, is het vastleggen van aandacht bijzonder belangrijk.

#3 Hogere inschakeling

We hebben steeds weer gehoord dat visuele inhoud de sleutel is tot grote betrokkenheid. Video is geen uitzondering. Dus als je bedenkt welke soorten berichten je de komende weken op sociale netwerken moet plannen, denk dan aan video: het publiek is ongeveer 10 keer meer geneigd om video-inhoud te gebruiken, te liken, te delen en te becommentariëren dan blogs of gerelateerde sociale berichten.

#4. Meer video-geavanceerde technologie

Met de toename van het videogebruik en de daaruit voortvloeiende productiestijging leunen de technologieën steeds meer in de richting van een voorkeur voor de videomarketing.

#5 Stappen naar het bouwen van een videostrategie

Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van Facebook van de auto-play. Het is moeilijk te beargumenteren dat een status-update of link naar een artikel evenveel aandacht vraagt als een video in je nieuwsfeed.

#6. Grotere optimalisatie kansen

Hoeveel van uw nieuwste blog post heeft lezers verbruikt? Hebben ze delen ervan herlezen? Of er later op terugkomen en het nog eens lezen? Hebben ze het met vrienden gedeeld? De waarheid is dat het vrij moeilijk is om deze vragen over tekstinhoud te beantwoorden.

Dankzij de feedback-loop voor video’s weet u wat werkt en wat niet. Nu op meer van de dingen die werken focussen!

#7. Hogere retentiepercentages

65% van de kijkers kijkt meer dan ¾ van een video, wat meer is dan we kunnen zeggen over tekstinhoud. Dus als je een bericht hebt om over te brengen, video zou de weg kunnen zijn.

#8 Stijging toegankelijkheid

Terwijl het maken van een video in het verleden vele duizenden dollars kostte, is de productie van geweldige video-inhoud veel betaalbaarder geworden in de afgelopen jaren. Videoproductie bedrijven maken de productie van video net zo eenvoudig als het schrijven van een blog.

#9. Sterkere emotionele verbindingen

Video is de krachtigste manier om online emoties op te roepen. Het is King omdat het een verzameling attributen biedt boven en voorbij traditionele inhoud zoals toon van stem, gezichtsuitdrukkingen en muziek, om er maar een paar te noemen.

Het is bewezen dat het oproepen van emotie in marketing een positieve invloed heeft op de besluitvorming van consumenten.

#10. Verhoogde klantenconversies

De belangrijkste reden om video te gebruiken in uw content marketingplan? Video zet meer klanten om. Eenvoudig, toch? Recent onderzoek toont aan dat 71% van de marketeers zegt dat videoconversiepercentages beter presteren dan andere marketinginhoud. Moeten we meer zeggen?

Conclusie

Dat is het: 10 redenen waarom je video gewoonweg niet langer kunt negeren. Video’s verdiende zijn bezit; geef het zijn eerlijke aandeel van onroerend goed in uw content marketingplan. Maar voordat u begint met het opnemen van uw eerste video, zorg ervoor dat u een videostrategie hebt!