Professioneel Vloggen | Waarom is vloggen zo populair?

Vloggen is mateloos populair. Van jong tot oud, van consument tot multinational. Iedereen doet het. En in deze tijd ontkom je er niet aan. Professioneel vloggen mag niet ontbreken in de videomarketing strategie van een bedrijf.

Waarom is vloggen zo populair? Op YouTube hebben sommige video producenten, of YouTube Creators, wel miljoenen fans. Hoe zij aan deze fans komen? Vaak door het maken van vlogs. Deze ‘creators’ zijn helemaal zichzelf voor de camera. Aan het begint voelt het nog wat onwennig. Maar hoe vaker je oefent, hoe beter je wordt!

Voordelen van professioneel vloggen

Ondanks de spanning loont vloggen zeker. En ook zakelijke vlogs hebben nogal wat voordelen. Hierbij een aantal van die voordelen:

  1. Bouw van een trouwe community. In vlogs zien fans de werkelijkheid. Ze zien de personen achter het bedrijf. Dit helpt om een toegewijde community op te bouwen. De trouwe fans blijven je volgen.
  2. Contact met gelijkgestemden. Fans zien het reilen en zeilen in en om het bedrijf of vertegenwoordiger. Mensen van over de hele wereld in dezelfde branche zullen dit waarderen. Volgers met gelijke interesses en gevoelens zullen een lagere drempel ervaren om contact te leggen.
  3. Video’s zijn eenvoudig te produceren. De video’s zijn gemakkelijk zelf of in samenwerking met een videoproductiebedrijf te produceren. Vaak zijn de eerste takes de beste. Juist de echtheid wint het van gemaakte en tot in de puntjes geregisseerde shots.

professioneel vloggen

Hoe moet ik vloggen?

We begrijpen dat het lastig is om jezelf te uiten op video en tegelijkertijd te filmen. Deux Media heeft diverse video technieken en formats ontwikkeld om professionele vlogs op te nemen.  In onderstaande video legt Matt Koval, van  YouTube, uit hoe vloggen werkt.

Wat is vloggen?

Leuk dat zakelijk vloggen. Maar wat is vloggen eigenlijk? Vloggen is het meervoud van ‘vlog’ en is een afkorting voor video weblog (blog). Iemand die een vlog maakt of opneemt wordt ook wel een vlogger genoemd. Omstreeks 2002, al voor de lancering van YouTube in 2005, werden al vlogs gemaakt. In 2006 werd op televisie, door RTL4 aandacht besteed de trend vloggen.

Interessante berichten

Waarom Deux Media?
Waarom Animatie?
Waarom videomarketing?