Als kleine onderneming de omzet verhogen met videomarketing

Als kleine onderneming of startup wordt u geconfronteerd met meer concurrentie dan ooit tevoren. Zelfs als u een uniek idee hebt, is het misschien een onmogelijke uitdaging om de aandacht van potentiële klanten vast te leggen, zodat u uw bedrijf kunt opschalen.

Hoewel er veel marketingtactieken zijn die u zou kunnen gebruiken om de groei van uw bedrijf aan te zwengelen, zijn er maar weinig die effectiever zijn in het digitale tijdperk van vandaag dan het verslaan van uw videomarketingstrategie. Als voorbeeld nemen we Alex Brown, medeoprichter van de baardverzorging voor abonnees, The Beard Club.

Dankzij een beetje kennis van videomarketing heeft het bedrijf van Brown meer dan $ 10 miljoen aan inkomsten gegenereerd, terwijl het honderden miljoenen weergaven van hun inhoud op YouTube en Facebook heeft verzameld. Uw kleine bedrijf kan ook een aanzienlijke groei zien als u op de juiste manier videomarketing inzet.

Uw waarde propositie communiceren

Een van de beste redenen om videomarketing te gebruiken, is omdat het helpt de unieke waarde propositie van uw bedrijf op een boeiender manier te communiceren. Zoals Brown heeft uitgelegd, zijn hun meest succesvolle projecten video’s  die mensen hebben aan het lachen gebracht, maar ook hun werk goed hebben gedaan en hebben benadrukt wat hun producten daadwerkelijk deden.

Na het lanceren van een nieuwe haargroeiproductlijn, creëerde hun team bijvoorbeeld een parodie op een stereotiepe farmaceutische commercial. “Het is echt een grappige commercial en het werd veel gedeeld omdat het super grappig was,” herinnert Brown zich. “Het deed het erg goed als een acquisitietool omdat het de voordelen van het product communiceerde, maar op een heel grappige manier. Dit waren onze beste video’s voor zowel naamsbekendheid als acquisitie.”

“Deze mentaliteit drijft de strategie achter de videoproductiestrategie van zijn team.”

“We proberen mensen aan het lachen te maken en een goede tijd te geven, wat hen aanmoedigt om de video te delen… Hoe meer engagement een video heeft op Facebook, hoe meer geld we kunnen besteden om nog meer mensen te bereiken.”

Bovendien ondersteunen de cijfers dit idee. Ongelooflijk 64% van de online videokijkers koopt een aankoop nadat ze merkvideo’s op sociale media hebben bekeken, iets dat zeker inkomsten zal genereren als je genoeg kijkers krijgt.

Een breed scala aan tactieken

Hoewel grappige commercials in de trant van The Beard Club zeker nuttig kunnen zijn, heeft digitale distributie nog meer manieren gecreëerd waarop u video kunt gebruiken om uw bedrijf te promoten. Deyan Shkodrov, CEO van StreamingVideoProvider, praat over andere manieren waarop kleine bedrijven video kunnen gebruiken.

“Het uitzenden van live-evenementen is een fantastische manier om niet alleen het bewustzijn te verspreiden, maar ook om je winst te vergroten”, legt hij uit. “We werkten bijvoorbeeld met een bedrijf dat lokale sportevenementen moest uitzenden – waarvan sommige gratis beschikbaar zouden zijn en sommige via een pay-per-view-model. Strategische uitzendingen zorgde voor een hoger dan verwacht publiek voor hun betaalde evenementen. Wanneer livestreams waarde toevoegen aan de klantervaring, kunnen ze uw inkomsten op verschillende manieren verhogen. “

Veel bedrijven kunnen ook profiteren van educatieve videocontent. “U bent een expert in de branche, dus u moet die kennis gebruiken”, legt Shkodrov uit. “Of u nu klanten leert uw product te gebruiken of een aantal levenshacks aan te bieden, wanneer u waarde toevoegt en uw kennis presenteert, blijft uw publiek terugkomen voor meer. Met de juiste configuratie kun je nog meer inkomsten genereren met je video’s door goedkope educatieve cursussen te maken. ”

Zoals deze voorbeelden laten zien, moet videomarketing niet alleen een manier zijn om de verkoop of klantaanvragen indirect te verhogen. Het kan op zichzelf al omzet genereren.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Starten

“Het hart en de ziel van onze marketing en klantenverwerving is een geweldige inhoud. Voor ons was het een kwestie van die mensen aan boord krijgen,” zegt Brown. Hij erkent echter dat het betreden van de wereld van videomarketing schrikbarend kan lijken voor eigenaren van kleine bedrijven.

“Het is absoluut moeilijk als je begint. Het is een vraag die ik altijd krijg. Mensen vragen zich af hoe we ons in eerste instantie een cameraman en video-editor hadden kunnen inhuren. Hoewel dat een uitdaging kan zijn om te navigeren, zijn er veel mogelijkheden om creatieve mensen te vinden die graag aan reclamespots werken die voor zweethandhaving en blootstelling zouden werken. Je moet gewoon heel goed zijn in het plaatsen van je visie en ze laten enthousiast zijn over wat je creëert. ”

Het belangrijkste is dat u niet echt een groot budget nodig heeft om kwaliteitsresultaten te krijgen. Omdat Brown-notities, freelancers, stagiaires of zelfs universiteitsstudenten u kunnen helpen bij het schrijven van hoogwaardige inhoud zonder de enorme investeringen die nodig zouden zijn als u extra voltijds personeel zou aannemen. Viraal gaan hoeft ook niet je einddoel te zijn. Zoals Brown uitlegt: “We hebben video’s gehad die miljoenen weergaven hebben, maar die niet veel verkopen produceren. We hebben ook commercials met een zeer laag budget gehad die snel werden uitgevoerd, maar toch buitengewoon goed hebben gepresteerd. ”

De formule voor succes? Het ligt niet in het budget. Brown’s team heeft video’s gemaakt voor slechts $ 1.000 of $ 2.000. Aan het einde van de dag was het succes te danken aan het informeren van klanten over het product, terwijl het ook een niveau van entertainment bood.

Met de juiste mensen om uw creatieve team te vormen, was een goede ROI niet afhankelijk van het feit of de video al dan niet viral ging. Dezelfde basisformule kan even gewenste resultaten opleveren voor uw bedrijf. Of u nu een innovatief product verkoopt of een levens verbeterende service aanbiedt, u moet overtuigende manieren vinden om uw verhaal te vertellen als u een sterke, duurzame onderneming wilt hebben. Met de juiste technieken en hoogwaardige productie levert video resultaten op die de nald serieus kunnen verplaatsen.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen