Hoe maak ik een video advertentie die men niet wil overslaan

Hoe maak je nou een video advertentie die een kijker niet wil overslaan? Google heeft een zogenaamd Google Unskippable Labs. En dit team van Google beantwoordt deze vraag regelmatig. Ze werken hiervoor samen met verschillende merken en experimenten met video-content op YouTube. Tijdens deze experimenten ontdekken ze waarom sommige advertenties beter werken dan andere. Hieronder en in de video zijn vier mogelijkheden voor creatieve optimalisatie te vinden. Deux Media helpt graag bij het optimaliseren en produceren van video advertenties die niet worden weg geklikt.

4 tips om klikken op ‘Advertenties overslaan’ te vermijden

Google Unskippable Labs is ontstaan om bedrijven en adverteerders te helpen bij de ontwikkeling van betere videoadvertenties. De vraag hoe advertenties geoptimaliseerd kunnen worden, zodat ze minder vaak overgeslagen worden beantwoorden we hieronder in dit blog. Creatieve optimalisatie kan volgens het team van Google op de vier belangrijke gebieden.

  • Visuele beeldstijl
  • Verhalende structuur
  • Afstemmen op de doelgroep
  • Creativiteit

Visuele beeldstijl

Vooral het inspelen van beeldverhouding op mobiele apparaten kan de impact van de video advertentie vergroten. Denk hierbij aan het videoformaat, beeldstijl, verhouding, compositie, grote teksten en heldere kleuren met hoog contrast. Deze creatieve aanpassingen kunnen al leiden tot een verbetering van 10-15%.

Verhalende structuur

Er is zoveel video content beschikbaar voor YouTube bezoekers. Hierdoor is de aandacht van de kijker moeilijk te vangen. Het is dus belangrijk dat je onderscheidende video advertenties produceert. Hoe maak je die? De eerste 3 seconden zijn het belangrijkst om de aandacht te trekken. Continueer het verhaal van de video-ad als een hartslag. Opvolgende prikkeling die in balans is. Onverwachte verschuivingen van onderwerp maken het de kijker lastig. Zo verlies je de kijker.

Video advertentie afstemmen op de doelgroep

Om een video advertentie goed af te stemmen op je doelgroep is het belangrijk om te weten wie het publiek is? Wat kijken zij en hoe wordt hun interesse gewekt? Probeer inzicht te krijgen in het gedrag van de doelgroep. Maak creatieve keuzes die hun interesse en passies weerspiegelen. Probeer ze vast te klampen in je video door te prikkelen met iets waar ze om geven.

Creativiteit

Bij de ontwikkeling van een video advertentie is het belangrijk om creativiteit te gebruiken. De opbouw van de video is hierbij essentieel. Ook de lengte is van invloed. Het loont soms om de varieren in lengte. Bijvoorbeeld advertenties van zes seconden, dertig seconden of veel langer tot 3 minuten.

Het vinden van de juiste afwisseling van formaten en beeldvormen kan het verschil maken. Dit bepaalt of kijkers langer worden aangetrokken tot je boodschap. Pas je video’s aan aan het kijkgedrag van de doelgroep. Neem ook de tijd om te experimenteren. A-B testen is ook voor video-advertenties een handig middel.

Videomarketing

Breng je videomarketing in beweging. Videoproductiebedrijf Deux Media helpt je graag op weg. Neem contact met ons op om te helpen bij de productie van krachtige video advertenties.