Het Museumplein van Amsterdam

Onze stagiaire Sarah Witpeerd, van OG Filmproductions, is op een late zomerse dag de stad ingedoken om het Museumplein van Amsterdam te filmen. Op 5 september 2015 is de nieuwe ingang van het van Gogh museum geopend, en hiermee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Met de komst van de nieuwe entree van het museum wordt het alleen maar gemakkelijker voor bezoekers om alle musea op het Museumplein langs te gaan.

Door deze nieuwe aanwinst verwacht het van Gogh Museum dat de bezoekersaantallen flink toe gaan nemen. De nieuwe toegang zal ervoor zorgen dat de lange wachtrijen beter worden gereguleerd en de wachttijden dalen. Ook door de renovatie is er zo’n 800 vierkante meter aan nieuwe ruimte gecreëerd, dit is ideaal voor het groot aantal nieuwe bezoekers. Niet alleen dat, maar hierdoor is er in de toekomst nu ook de mogelijkheid voor het organiseren van grote evenementen en bijeenkomsten op deze locatie.

De plannen voor de bouw van het glazen entreegebouw liggen er al langer, het bureau van de overleden Japanse architect Kisho Kurokawa heeft de basis gelegd voor het ontwerp. De verdere uitwerking van het ontwerp is opgepakt door Hans van Heeswijk architecten, dit bureau verzorgde ook de uitbreiding en renovatie van het Mauritshuis in Den Haag. Het uiteindelijke resultaat mag er zeker wezen, door zijn technisch hoogstaande glasconstructies en de vorm van het gebouw is het van Gogh Museum een aantrekkelijke culturele attractie geworden.

Museumplein

Voor de bezoekers is de vernieuwing een positieve verandering, doordat alle toegangen van de vier grote musea aan het Museumplein gelegen zijn, hoef je niet langer te zoeken naar de ingang van een museum. Dit maakt het voor toeristen weer een stuk gemakkelijker om een bezoek te brengen aan het Museumplein.

Met deze video willen wij goed de sfeer weergeven op het Museumplein. De vele terrassen, het groot aanbod aan kunst en cultuur en de beroemde “I am Amsterdam” letters maken het plein tot een ware attractie. Er is voor iedereen zijn smaak wel iets te vinden, en vergeet vooral niet het nieuwe museum te bezichtigen.

Geschreven door: Sarah Witpeerd en verscheen ook op Onlinegalerij.nl