Goede video content produceren voor bedrijven

Het is algemeen bekend dat het internet absoluut vol zit met het streamen van video content. Nieuwe cijfers van Cisco voorspellen dat het videoverkeer alleen maar zal toenemen. 82% van al het internetverkeer zal rond 2021 in de vorm van video te zien zijn. Voor bedrijven het uitgelezen moment om te investeren in videoproductie. Goede video content produceren voor bedrijven is het dagelijks werk van Deux Media. Vandaar dat we jullie graag op weg helpen met deze 7 tips.

7 ideeën om je op weg te helpen

Maak optimaal gebruik van je blog

Of je nu een start-up, MKB bedrijf of multinational hebt, het onderhouden van een weblog of blog is in alle gevallen een goed idee. Bedrijven worden op Google beter gevonden, wanneer ze een blog of vlogs laten maken. Schrijf relevante berichten voor je doelgroep. In ons geval zijn dit berichten over het produceren van video content of videomarketing.

Gebruik de huisstijl en behoud een thema in je video’s

Wijk bij de productie van video’s niet af van je huidige huisstijl. Vergelijk een video met een bewegende poster op internet. Trek een lijn in de beeldvorm en -stijl.

Highlight de beste aspecten van je werknemers

Showcase de kwaliteiten en highlight de beste aspecten van je werknemers. Uiteindelijk zijn je werknemers de mensen die het bedrijf draaiende houden. Daarnaast geeft het een potentiële koper van je product of dienst vertrouwen, als ze kunnen zien wie het verkoopt. Schroom niet om de mensen achter het bedrijf te presenteren in een bedrijfsvideo.

Product video content produceren

Het produceren van productvideo voor webshops wordt steeds gebruikelijker. Echter bevat nog lang niet elke webwinkel video’s. En dat is jammer, want er valt nog zoveel te winnen met productvideo voor je webwinkel. Ook voor bedrijven zonder webshop zijn productvideo’s een verrijking. Laat zien wat je bedrijf aanbiedt. Het verrijkt je bedrijfswebsite niet alleen visueel, het is ook een mogelijkheid om bezoekers hier langer te behouden.

Overtuig je klanten dat ze op play willen drukken

Wanneer de video uiteindelijk op je website geplaatst wordt, of op een platform als YouTube of Vimeo, is het van belang dat een goede thumbnail gebruikt wordt. Een thumbnail is het plaatje wat je ziet als de video ge-embed wordt. Indien een bezoeker van de website langs de video scrollt is het ook fijn dat de video bekeken gaat worden. Dat men op play wil drukken. Het toevoegen van tekst in de thumbnail versterkt dit.

Voice-over

Gebruik voice-overs in je video’s en begeleid je klanten door jullie presentaties. Neem je presentatie op en versterk de boodschap en het bereik. Een voice-over brengt de informatie over zonder de visuele zintuigen te gebruiken. De kijker kan in korte tijd meer informatie consumeren op de website.

Produceer testimonial video’s

Succesverhalen van klanten werken erg goed bij het stimuleren van verkopen. Testimonial video’s en case studies zijn de meest effectieve marketingtools. Neem samen met gewaardeerde klanten een video op waarin verteld wordt over de manier van samenwerken. En waardeer je klanten. Laat zien dat je ze dankbaar bent. Dit werkt in je voordeel als het gaat om bedrijfsimago en identiteit.

Breng je marketing in beweging. Videoproductiebedrijf Deux Media helpt je graag op weg. Neem contact met ons op om uw videomarketing in beweging te brengen.