6 Manieren om jouw Youtube filmpje bij de aanbevolen video’s te krijgen

Het blijkt dat de meerderheid van de kijkers op YouTube wordt aangespoord door de ‘aanbevolen video’s’ column op de beginpagina of naast een video. Als je bij de kijker veel in deze column komt te staan kan je aantal weergaven enorm toenemen. In deze blog vertellen we je 6 manieren waarmee je de voorgestelde video’s column kunt domineren!

#1 Maak interessante video’s.

Met interessante video’s bedoelen we video’s die mensen blijven kijken voor een langere periode. Als je video voor een langere tijd bekeken wordt onthoudt YouTube dat en weet het dat het een goede video is waar mensen een langere tijd naar blijven kijken waardoor ze je video eerder zullen aanbevelen aan anderen.

 

#2 Zorg dat je veel likes en dislikes krijgt en mensen reageren.

Uit onderzoek blijkt dat als een video veel likes, dislikes heeft of veel mensen op de video hebben gereageerd dat hij vaker wordt bekeken. YouTube ziet dan dat mensen de tijd nemen om op de like of dislike knop te drukken of om een reactie te typen waardoor jouw video hoger in de zoekresultaten komt of vaker wordt aanbevolen aan anderen.

Een tip om mensen meer te laten reageren op je video is zelf een reactie onder de video te zetten met een vraag waar de kijker op kan reageren, bijvoorbeeld ‘Wat vond u van de video?’ of ‘Zou u deze tips ook gebruiken?’

 

#3 Zorg voor een goede titel.

Een van de belangrijkste dingen is een goede titel, met deze twee punten zorg je voor de perfecte titel:

  1. Zorg dat mensen op je video klikken, als je een pakkende titel hebt en een interessante thumbnail (wat een thumbnail is word bij tip 6 uitgelegd) zullen mensen sneller op je video klikken.
  2. Zet een terugkomend iets in je titel, als je bijvoorbeeld een serie video’s online zet plaats daar dan het aflevering nummer bij met de titel van de serie of als je een video voor een bepaald bedrijf hebt zet de naam van dit bedrijf dan in de titel. Bijvoorbeeld ‘aflevering 4, 6 manieren om jou YouTube filmpje bij de aanbevolen filmpjes te krijgen! @DeuxMedia’

youtube aanbevolen video

 

#4 Gebruik tags, labels en schrijf een goede beschrijving.

Als je veel tags gebruikt die met jouw videoproductie te maken hebben of in je beschrijving zet waar de video over gaat zullen mensen jouw video sneller kunnen vinden. Maar doe dit niet te uitgebreid! Typ je beschrijving niet te lang, zet boven aan een kleine beschrijving van ongeveer 3 zinnen met daaronder een aantal links naar websites of contactgegevens die bij jouw video horen.

Ook met tags moet je het niet al te uitgebreid maken. Focus je op 10 tot 12 tags met de belangrijkste onderwerpen van jouw video en als het een serie is gebruik dan altijd 4 tot 6 dezelfde tags bij elke video, hierdoor zorg je ervoor dat mensen sneller ook de volgende aflevering van de serie in de aanbevolen video’s balk zien.

 

#5 Afspeellijsten, linkjes en verwijzingen.

Een vijfde manier om te zorgen dat jouw video vaker wordt bekeken is ervoor zorgen dat mensen hem snel zien. Zet al je video’s bijvoorbeeld in een afspeellijst, hierdoor wordt automatisch een andere video van jou afgespeeld als de vorige afgelopen is. Ook kan je op je vorige video’s reageren met linkjes naar je nieuwe video, hierdoor zien mensen dat je een nieuwe video hebt geplaatst en willen ze die ook zien. Ook kan je in de beschrijving van je vorige video zetten dat er een nieuwe video online staat en daar de link ervan bij zetten.

 

#6 Thumbnails

Thumbnails zijn erg belangrijk! Dit zijn de plaatjes die de kijker ziet voordat hij/zij op de video klikt.

Zorg dat deze opvallen en er verleidelijk uit zien voor mensen om op te klikken! Maar zorg ervoor dat het niet misleidend is. Als je thumbnail of titel niks met de video te maken heeft maar er wel verleidelijk uit ziet waardoor mensen erop klikken zullen ze de video ook weer snel wegklikken en dit is niet goed, als YouTube ziet dat mensen de video snel weer weg klikken zullen ze de video minder snel aanbevelen aan anderen.

 

Conclusie

Jouw video bij de aanbevolen video’s krijgen is dus niet makkelijk maar wel mogelijk! Het start allemaal natuurlijk met een goed filmpje maar ook al deze handige trucjes helpen wel degelijk!