De 4 superkrachten van videomarketing

De afgelopen jaren heeft video de marketingwereld overgenomen. Veel marketeers beschouwen dit als het meest effectieve type content. En ze hebben gelijk.

 

De voordelen van video

De gemiddelde gebruiker besteedt 88% meer tijd aan een website met video en ⅓ van alle online activiteiten is gewijd aan het bekijken van video.

De hoeveelheid tijd die mensen besteden aan het bekijken en onderhouden van video, neemt alleen maar toe in de komende jaren. Dus wat is het probleem? Waarom houden mensen van video?

 

Video heeft 4 superkrachten

  • Aandacht
  • Emotie
  • Waargenomen waarde
  • Helderheid

Maar als je een superheld in marketing wilt zijn, moet je deze krachten verstandig hanteren …
Niet alleen video’s genereren of conversies verhogen. Je moet weten wanneer je elk van deze superkrachten op het juiste moment op de juiste plaats moet gebruiken om succes te zien.

 

Superkracht 1. Aandacht

Zonder twijfel is het krijgen van de aandacht van uw publiek een van de moeilijkste onderdelen van het verkopen van uw producten en diensten. Ze zijn al overweldigd door marketingboodschappen. Uw prospects willen geen lange e-mail of productbeschrijving meer lezen, als je hun aandacht wilt trekken, moet je je informatie leveren op een manier waarmee ze zich echt willen bezighouden – video.

  • Volgens Animoto is een productvideo 4x vaker te zien dan in tekst te lezen;
  • Forbes stelt dat 59% van de leidinggevenden zegt video-tekst te hebben;
  • MarketingSherpa meldt dat video de tijd-op-pagina verdubbelt!

 

Het is duidelijk dat mensen bereid zijn om hun aandacht te geven aan een video, maar het is aan jou om deze superkracht effectief te gebruiken!

Superkracht 2. Emotie

Wanneer was de laatste keer dat een artikel aan je hart rukte? Hardop lachen of tegenhouden van tranen zijn geen typische antwoorden op marketing- en verkoopberichten, hoe goed ze ook zijn geschreven. Maar video? Dat is een ander verhaal. De combinatie van beeld en geluid roept emotie veel effectiever op dan alleen tekst.

Kijkers verbinden met video op een manier die niet te evenaren is met andere vormen van inhoud. Daarom is het de perfecte tool om een publiek tot actie aan te zetten. Video verhoogt bijvoorbeeld de klikfrequentie van e-mails met 200-300% en 64% van de mensen zegt dat ze eerder geneigd zijn een product online te kopen na het bekijken van een video hierover volgens ComScore.

Als je je kijkers wilt trekken, emotioneel contact met hen wilt maken en ze vervolgens de volgende stap wilt laten zetten, is video de manier om het te doen.


VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Superkracht 3. Waargenomen waarde

Eenvoudig gezegd, video wordt als waardevoller ervaren dan tekst. Het is geen geheim dat video moeilijker en duurder is om te produceren. Dus wanneer je besluit om een video te delen, zal je publiek het merken.

Mensen geven je meer tijd, meer contactinformatie en betalen zelfs een hogere prijs als je video gebruikt. Niet alleen dat, maar de waargenomen waarde ervan kan u een belangrijke impuls geven in het organische websiteverkeer. Video trekt 3x meer organische inkomende links aan, stuurt 200-300% meer unieke maandelijkse sitebezoeken en verhoogt de klikfrequenties van Search met 41%!

 

Superkracht 4. Helderheid

Al in 1971 onthulde de duale coderingstheorie van het onderwijs dat mensen meer leren, en sneller, wanneer informatie tegelijkertijd verbaal en visueel wordt afgeleverd.

Bovendien is ongeveer 65% van de bevolking een visuele lerende, en nog eens 30% zijn auditieve leerlingen. Als er één type inhoud is dat de meeste leerstijlen aanvult, is het video. In feite heeft Forrester-onderzoeker Dr. James McQuivey ontdekt dat slechts één minuut video zoveel informatie levert als 1,8 miljoen woorden!

 

Dus als u een gecompliceerd product of een gecompliceerde service hebt, kan video uw publiek helpen uw boodschap te volgen en te begrijpen.


Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen