online video marketing

4 Redenen om online video te omarmen

Op een conferentie in Londen voorspelde Nicola Mendelsohn van Facebook dat “binnen 5 jaar Facebook zeker mobiel zal zijn en waarschijnlijk alleen nog maar vol zal staan met video’s”, dit komt door de snelgroeiende app Snapchat waar je filmpjes mee kan versturen. Snapchat staat inmiddels in de top 3 meest gebruikte social media platformen achter Facebook en Instagram.

Met een toekomst van online reclame maken en het toenemen van social media moeten marketeers en adverteerders snel mee gaan in deze veranderingen anders hebben ze het risico ver achter te raken.

Als de recente veranderingen van reclame maken je nog niet hebben overtuigd komen hier 4 redenen om snel bij OG Filmproductions aan te kloppen voor een advies!

#1 Bewegende beelden houden de aandacht beter vast dan een tekst!

Wist je dat je bewegende beelden 60.000 keer sneller verwerkt worden dan woorden? Bovendien is 90% van de informatie die je binnen krijgt non-verbaal. Ons onbewuste neigt sneller te zoeken naar bewegende beelden in tegenstelling tot grote stukken tekst. Dit blijkt ook uit marktonderzoek. Als je simpel genoeg al het woord ‘video’ in de onderwerp balk neer zet bij een e-mail wordt de mail al 13% vaker geopend. Bovendien wordt een artikel 5 keer sneller geopend als er een video bij staat.

#2 Door middel van een video bouw je een emotionele band op.

Er is duidelijk waardering bij het vormen van een diepe en persoonlijke relatie met de consument. Kijk naar de zeer populaire campagne “Campaign for Real Beauty”:

Ondanks de simplistische manier van filmen konden vrouwen van over de hele wereld zich hierin vinden. Zelfs jaren later herinneren veel mensen zich deze video nog en de boodschap die erachter zat.

Ondanks dat uw video misschien niet het aantal weergaven krijgt als u gehoopt had kan een goed gemaakt filmpje precies het hart raken van het type klant die u nodig heeft.

#3 Geen reden om te investeren in een duur productiebedrijf.

Ooit waren mooie shots en vliegende beelden exclusief voor grote filmstudio’s met veel geld maar tegenwoordig hebben we drones, stabilizers, etc. en kunnen kleinere productiebedrijven ook adembenemende shots maken.

Deze technologische vooruitgang betekenen dat de mogelijkheden voor productiebedrijven zijn gegroeid en een schitterende video zou zo binnen uw budget mogelijkheden kunnen vallen.

#4 Een video levert een hogere conversie op.

Misschien heb je zelf de video al bekeken maar je moet natuurlijk meer kijkers hebben om er ook inkomsten uit te halen. Nou, goed nieuws – online video marketing verhoogt de conversiepercentages waardoor je kijkers je inkomsten worden. Bezoekers van een site blijven gemiddeld 2 minuten langer op een site als er een video op staat. Bovendien is het daarna 64% waarschijnlijker dat deze bezoekers ook daadwerkelijk wat kopen. Online video’s trekt klanten en kan er voor zorgen dat meer mensen je product kopen.